Welkom bij de Fietsformule!

Beste fietsfanaten en -leken,

Mijn vriendin begrijpt niets van wielrennen; ze denkt dat alle renners van start tot finish zo hard mogelijk fietsen en dat de beste vervolgens wint. Als dat werkelijk zo is, zou het kijken naar een wielerwedstrijd dodelijk saai zijn. Dan zou er geen sprake zijn van tactiek, wat het kijken naar een koers juist zo interessant maakt. Ook zou er niet geknecht worden, je zou geen waterdragers hebben en de ene renner zou de ander nooit uit de wind houden.

Als je een wielerleek bent, gaan deze termen voor jou misschien al te ver. Dat komt goed uit. Als je dit blog blijft volgen, zal je in korte tijd meer te weten komen over alles wat met wielrennen te maken heeft. In het beste geval ga je begrijpen waarom wielrennen zo’n mooie sport is en zul je op een gegeven moment op een willekeurige zondag in april voor de televisie gaan zitten om te genieten van de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik of Parijs-Roubaix. In het slechtste geval heb je iets geleerd en kun je bij de koffieautomaat op het werk doen alsof je enig idee hebt waar je collega’s het over hebben als zij praten over de touretappe van de vorige dag.

Ondertussen wil ik graag mijn vriendin bedanken voor de aanleiding die zij mij heeft gegeven om dit blog te starten. Daarnaast wil ik over één ding heel duidelijk zijn: mijn vriendin is fantastisch en het niet houden van wielrennen is slechts een van de weinige slechte eigenschappen van haar.

Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn blog.

Hartelijke groet,

Sjaak van Haaster

© Tekstbureau de Taalformule 2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s